Mai devreme ca altădată, trăim astăzi  împreună emoțiile începutului de an școlar. Bucurie, neliniște, nerăbdare, nostalgie, curiozitate, dorința de a descoperi lucruri noi, de a regăsi locurile cunoscute. Prima zi de școală este mereu, an de an, o sărbătoare.

 Marcăm astăzi începutul anului școlar 2022-2023 cu gândul la anul care a trecut și cu proiecte pentru anul care vine. Anul școlar trecut a fost un an bun pentru comunitatea noastră școlară. Au fost reluate proiectele de tradiție ale școlii, proiectele de cooperare internațională, au reînceput olimpiadele și concursurile școlare, competițiile sportive, elevii școlii noastre obținând rezultate de care suntem mândri. Absolvenții noștri de clasa a VIII-a au promovat în procent de 99,2% evaluarea națională, obținând rezultate care au făcut ca Școala ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” să primească diploma de excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean și a Primăriei municipiului Iași în semn de recunoaștere a calității educației din instituția noastră.  Am avut alături pe tot parcursul anului școlar parteneri care ne-au sprijinit în toate proiectele noastre: Poliția, Biserica, Ateneul, alte instituții și organizații cu preocupări în domeniul educației, dar mai ales părinții. Atât prin implicarea în activitățile desfășurate la nivel de clasă cât și prin  Asociația părinților ProHasdeu care a susținut multe dintre proiectele noastre și a contribuit la dezvoltarea bazei materiale a școlii.

 Ne dorim cu toții, desigur, ca anul școlar 2022-2023 să fie și mai rodnic decât cel care a trecut, cu proiecte mai numeroase, cu rezultate și mai bune. Suntem deja pregătiți să începem să muncim ca să ne îndeplinim această dorință.

 Dragi elevi, vă dorim ca anul școlar care începe să fie un an cu activități interesante și motivante cu emoții pozitive,  cu rezultate școlare bune. Școala aceasta care astăzi și-a redeschis porțile este a voastră și noi toți, cei din jurul vostru, ne dorim să simțiți în fiecare zi că sunteți în siguranță, că sunteți respectați, că în jurul vostru sunt oameni preocupați de voi și de viitorul vostru, ne dorim să creșteți frumos în această comunitate școlară.

 Dragi părinți, vă dorim să fiți mândri de copiii dumneavoastră, să vă bucurați alături de ei de toate reușitele lor. Vă invităm să continuăm să fim parteneri , să avem o comunicare deschisă, să ne sprijinim unii pe ceilați în demersul nostru comun de a oferi copiilor o educație de calitate.

 Dragi colegi, vă dorim să aveți un an școlar cu elevi curioși, atenți, ascultători și harnici. Să veniți cu drag la școală, dornici să vă îndepliniți menirea de dascăli ! Să aveți parte de recunoștința celor cărora vă dedicați energia și entuziasmul ! Să fiți înconjurați de zâmbete și de ochi strălucitori !

                                                               Luminița Doru ,

directorul Școlii Gimnaziale ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”

 

5 septembrie 2022  Program 

 

  Corp D (învățământ primar) și Grădinița PN2 – ora 8.15 

 Grădinița PN1 – ora 9.00

 Corpurile  B, E, F (învățământ primar) – ora 9.00

 Corp C (clasele pregătitoare) – ora 10.00 

 Corp A (gimnaziu) – ora 10.00

  Pentru a evita aglomerația și pentru a putea asigura pe deplin siguranța copiilor, vor avea acces în curtea și clădirile școlii doar părinții copiilor

de la clasele pregătitoare, clasele I și a V-a. La celelalte clase, copiii vor fi preluați de cadrele didactice la intrarea în curtea școlii. 

 Părinții de la toate clasele vor putea vizita spațiile școlare cu ocazia ședințelor care vor fi organizate în primele două săptămâni de școală.