СНПЧ А7 Омск, обзоры принтеров и МФУ

În luna martie 2022, elevi ai școlii noastre au realizat desene de promovare a mișcării globale Save Soil, Salvează Solul, care vizează să-i facă pe oameni să conștientizeze starea deplorabilă în care se află solul planetei noastre. Mișcarea își va desfășura acțiunea de conștientizare timp de 100 de zile, începând din 21 martie.

Pentru informarea și prezentarea reală a situației, mișcarea Salvează Solul a fost promovată în școală prin afișe în română, engleză și franceză și prin materiale promoționale cu logo-ul mișcării.

 

La începutul lunii aprilie, elevi din clasele a VII-a D și E au lucrat activități interdisciplinare de traducere, reconstituire și ilustrare a mesajelor de conștientizare din mișcarea Salvează Solul. De exemplu, știați că o linguriță de sol conține mai multe organisme decât sunt oameni pe Pământ? Rezultatele muncii copiilor au fost expuse pe holurile școlii. 

 

Înaintea evenimentului de la București din 21 aprilie, ocazie cu care liderul mișcării s-a întâlnit cu figuri marcante ale politicii din România, elevii școlii au creat flyere, au afișat logoul mișcării și și-au expus mândri lucrările pe holurile școlii. Preocupați cu adevărat de dispariția solului, cel care dă viață și susține 87% din formele de viață de pe planetă, copiii au înțeles urgența cu care trebuie acționat, devenind voci pentru Salvarea Solului.

 Video-ul de informare și promovare a evenimentului de la București, de la Arenele Romane, include și imagini și înregistrări cu elevii școlii noastre. Cântând și dansând cu bucurie, vrem să dăm de știre lumii că soarta noastră este în mâinile noastre, că soluția la încălzirea globală, la gazele cu efect de seră, la defrișări, la secetă, la inundații și la creșterea temperaturii planetei se află sub picioarele noastre, adică în sol, cel pe care pășim zilnic, nepăsători.

https://drive.google.com/file/d/1zZuAd_a8QrKc2OhRe1VTsk5_UNQulyuZ/view?usp=drive_web

Evenimentul din 21 aprilie, de la Arenele Romane, a fost un real succes, un public de 5000 de persoane, cel mai numeros din Europa, a venit să-și confirme disponibilitatea pentru susținerea mișcării Salvează Solul. Expoziția de artă de la standuri a inclus peste 40 de lucrări ale elevilor din Școala Bogdan Petriceicu Hașdeu din Iași. Felicitări elevilor și mulțumiri pentru creativitate, pentru interes și sensibilitate. 

 

În data de 22 aprilie, liderul mișcării Salvează Solul, Sadhguru, s-a întâlnit cu ministrul educației din România, domnul Sorin Câmpeanu. Discuțiile au vizat introducerea în programul școlar a unor activități pe linia celor promovate de Save Soil și educarea, de la vârstă fragedă, în spiritul recunoașterii solului ca susținător major al vieții pe planetă. 

 

Cu ocazia desfășurării întâlnirii de la Abidjan, Coasta de Fildeș, din14-20 mai, numită COP15, liderul mișcării Salvează Solul a luat cuvântul în fața reprezentanților a 197 de națiuni, pentru a urgenta și sublinia importanța luării unor măsuri concertate la nivel mondial, pentru stoparea degradării solului și inițierea unui proces de refacere a sa, prin aportul de substanțe organice. În semn de susținere, elevii școlii noastre au scris scrisori președintelui României, Klaus Iohannis, pentru a-și arăta neliniștea pentru viitorul lor și a-l ruga pe domnul președinte să ia acum deciziile care ne construiesc viitorul. 

#SalveazăSolul  #PlanetăConștientă