Joi, 25 noiembrie 2021, cu ocazia Zilei Profesorului de franceză, Lectoratul de franceză al Universității Alexandru Ioan Cuza, în parteneriat cu Primăria Iași și Asociația Română a Profesorilor de franceză, organizează o expoziție de Bandă Desenată în limba franceză dedicată orașului Iași. Lucrările aparțin și elevilor școlii noastre din clasele a V-a A, a VI-a B, a VI-a E, a VII-a A, a VII-a D, a VII-a E si a VIII-a E, și prezintă, cu creativitate și culoare, diferite legende și evenimente marcante ale istoriei orașului. Acestea mai pot fi admirate pe panourile de expunere de la Parcul Copou și în holul Institutului francez din România la Iași.        

Profesor coordonator, Anca Lungu

...................................................................................................................................................................................................................................................................

.................................................................................................................................................................................................................................................................

Intre 27-29 august 2021 a avut loc Festivalul-Concurs International Boovie, la Focsani. Elevii au pregatit, incepand cu luna aprilie 2021, un video realizat ca trailer dupa o carte.
 
1. Echipa "Dumbledore's Army", cu elevi din clasele 6a și 5e, a câștigat Premiul Special al Editurii Corint pentru trailer-ul lor făcut pentru cartea "Păsările dintr-o bună zi".
 
Link video premiere: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=579581113415627

Link trailer: Dumbledore's Army - Pasarile dintr-o buna zi - Boovie® 2021

În cadrul Festivalului au avut ocazia să discute prin videoconferință cu scriitoarea americană Sally J Pla, autoarea cărții cu care au lucrat ei, și au fost foarte activi.

Link înregistrare întâlnire: 
 
Copiii au dat un interviu pentru "România Actualități", foto aici: 
https://www.facebook.com/romaniaactualitati/photos/pcb.10159785176506202/10159785176346202/
 
Echipa a fost coordonată împreună cu d-na profesor Daniela Orzu.
 
 2. Echipa "Iubitori de lectură", de la clasa 5d (actualmente 6d),  a castigat Premiul Special al Casei de Productie "Avanpost Media", care consta intr-un Training pentru Scenariu, la care urmeaza sa participe elevii, premiu obtinut pentru  trailer-ul facut dupa cartea "Lămâi, cărți și prieteni".
 
Iubitori de lectura - Lămâi, cărți și prieteni - Boovie® 2021